KURS: KINESKI TRADICIONALNI TRETMANI: CUPPING I GUASHA – Alfiega institut

KURS: KINESKI TRADICIONALNI TRETMANI: CUPPING I GUASHA

U saradnji sa Centrom za kontinuiranu medicinsku edukaciju Accademia integrativa udruženja Quanttes, organizujemo teorijska predavanja i praktičnu obuku za kurs:
KINESKI TRADICIONALNI TRETMANI: CUPPING I GUASHA
Rukovodilac edukacije: dr Ana Žikić
diploma Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu
i Univerziteta kineske tradicionalne medicine, Peking, Kina.

CUPPING (VENTUZE / ČAŠE) 

Tretman ventuzama/čašama je jedan od metoda koja se koristi tokom cele godine.
Prosta i efektna tehnika koja može biti korišćena sama ili u kombinaciji sa masažom, guashom (jedna od metoda kineske tradicionalne medicine) i drugim tretmanima u okviru spa i wellness programa.
Uglavnom se radi o “uvlačenju“ vatre, tj toplote u staklenu ventuzu/čašu radi smanjenja pritiska u istoj, nakon čega se polaganjem ventuza na telo izaziva vakuum. Mogu se koristiti i čaše od gume, bez uvlačenja vatre, koje imaju funkciju poboljšavanja toka qi-ja (energije). Osećaj lakoće u određenim delovima tela, uz bolju pokretljivost celog tela, gotovo je trenutna, nakon završenog tretmana.
ANTICELULIT TRETMAN
Po teoriji kineske medicine, spoljašnje strane butina (deo gde je celulit najzastupljeniji), pripada meridijanu žučne kese, tzv. Shao Yang meridijanu, u kome inače ima manje qi-ja u odnosu na ostale meridijane. Određenom tehnikom i prateći pravac meridijana ventuze se povlače po koži i na prirodan način se omogućuje bolji protok qi-ja kao i uklanjanje nagomilanih toksina.
TRETMAN REHIDRATACIJE KOŽE
Za bolju hidrataciju i elastičnost kože potrebno je poboljšati funkciju pluća (“ona se otvaraju na koži“) i slezine (povezana je za funkcijom vezivnog tkiva). Ventuze se postavljaju na određene tačke koje su povezane sa funkcijom ovih organa.
Kako su pluća i slezina odgovorni i za vitalnost celog organizma, posledica tretmana je ne samo bolji izgled i lepota kože, već i uticaj na celukupno zdravlje i prevenciju oboljenja.

GUASHA

Gua– trljanje; Sha– purpura na koži

Guasha je drevna tehnika kineske medicine. Može biti samostalna tehnika ili deo tretmana u lečenju glavobolje, menstrualnih tegoba, vrtoglavice, kašlja, astme, bola u tetivama i kostima (vetar-vlažnost), povraćanja, konstipacije, dijareje, istegnuća, prehlada, Bi-sindroma.
Odgovarajućim instrumentom (uglavnom pločicom od žada), po određenim principima se vrši prevlačenje po meridijanima, kolateralama i aku-tačkama.
Uklanjanja 6 patogenih faktora – vetar, hladnoća, letnja-toplota, suvoća, vlažnost, vatra.
Boja i lokacija sha fenomena imaju dijagnostički karakter – moguće je odrediti lokalizaciju bolesti i ozbiljnost patogenog faktora.

Pozitivni efekti guashe:
– skoro trenutno uklanjanje bola, ukočenosti, neprijatnog osećaja
– poboljšavanje imuniteta – aktivacija fibroblasta, vezivnog tkiva, povećanje produkcije kolagena – kao samostalna tehnika daje dobre rezultate u anti-aging beauty konceptima.

Omogućena je nabavka potrebne opreme u toku edukacije.

 

 

Plan za 2020/2021.
CUPPING I GUASHA
u pripremi

 

Kotizacija:

cupping: 18 000 din.
guasha: 18 000 din.
cupping + guasha: 33 000 din.

Uplata na račun Instituta ALFIEGA: 220-137626-46, sa naznakom za kurs KTT
ili direktno na blagajni Instituta u Resavskoj 78, Beograd

Polaznici znanje i veštine mogu da koriste u cilju očuvanja i poboljšanja kvaliteta života u anti-aging i beauty programima.

 

Prijava za kurs

 

 

 

U TOKU JE IZRADA PLANA I PROGRAMA EDUKACIJE ZA ZVANJE NATUROPATE U TRAJANJU OD 3-4 GODINE.
SVI POLAZNICI MOGU DA SE UKLJUČE U OVAJ VID OBRAZOVANJA.
STEČENI SERTIFIKATI BIĆE PRIZNATI U DELU POKLAPANJA PROGRAMA EDUKACIJE